Stoerens riemen

Stoerens, is Fries voor ‘Stoer’, en dat zijn deze riemen dan ook! Exclusieve, casual riemen van plantaardig gelooid leer in een hele mooie vintage look. Deze stijl vraagt om brede riemen van 4 cm en 4,5 cm, met handgestikte details, stoere studs en/of passantjes van struisvogelleer of vissenleer.

Soorten Stoerens riemen

De Stoerens riemen maken we in verschillende uitvoeringen, kleuren en breedtes.

Handgestikt

Zo heb je de Stoerens riemen met een handgestikte detail op de punt van het leer, wat een echte bestseller is. Deze maken we in 4 cm en 4,5 cm breed en in de kleuren zwart, donkerbruin, donkerblauw, cognac en olijfkleur. De Italiaanse rolgespen maken het helemaal af.

Studs & verschillende leersoorten

Echte eyecatchers zijn de riemen met studs, contrasterend stikwerk en passantjes van struisvogelleer. Ook deze maken we in 4 cm en 4,5 cm breed en in verschillende kleuren.

Studs & multi-colour

De Stoerens riemen met studs, afgewerkt met stroken leer in een contrasterende kleur of motief komen als laatste uit de koker van Atelier de Groot. Deze maken we ook in verschillende kleuren en in de breedte van 4 cm en 4,5 cm.

Uiteraard maken we je riem precies naar jouw lengtemaat. Weet je nog niet welke riemmaat je hebt? Bekijk hier het stappenplan voor het opmeten van je riemmaat. Wil je graag advies voor je een aankoop doet? Wij helpen je graag; neem contact met ons op.

Jarenlang draagplezier

Voor de Stoerens riemen gebruiken we het plantaardig gelooide leer van Gerberei David Schmid uit Duitsland. De Franse en Italiaanse kwaliteitsgespen in een zamak legering maken het hele plaatje af. Deze riemen maken we in kleine series op een ambachtelijke manier in ons atelier in het Friese Harlingen.

Bekijk de andere soorten riemen

In ons atelier maken we diverse soorten, handgemaakte riemen: voor iedereen hebben we daarom dé perfecte riem. Naast de exclusieve Stoerens riemen, maken we ook de opvallende ‘Nostalgy’ riemen. Hier hebben we reclame uit de jaren 50 op verwerkt. Op zoek naar een echt mooie casual riem? Bekijk dan de kwaliteitsriemen van Heritage en Hebbich riemen eens.

×