Heritage riemen

Heritage riemen zijn op maat gemaakte riemen, deze maken wij van Bridle Leather. Dit leer wordt al sinds de Romeinse tijd in Devon, Engeland gelooid op een traditionele manier. De runderhuiden worden met eikenschors in kuipen gelooid. Het looiproces is in eeuwen nauwelijks veranderd en kost veel tijd, het neemt al gauw een jaar in beslag.
Na de looiing worden de huiden geschaafd en nagelooid om het leer zachter te maken en een lichtere kleur te geven. Het leer is nu klaar om afgewerkt te worden.
De afwerking wordt met de hand gedaan gebruikmakend van klassieke handgereedschappen. Het leer wordt aan beide kanten gevoed met traditionele oliën en vetten, waardoor het leer soepel en sterk wordt. Een heel proces, maar het resultaat mag er wezen: een zeer sterk, robuust stuk leer van de hoogte kwaliteit. Deze leersoort wordt voornamelijk gebruikt voor high-end accessoires en de professionele ruitersport.

Wij gebruiken enkel het leer van het befaamde bedrijf J&FJ Baker & Co Ltd. Zij zijn het enige bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat nog echt eikenschors in het looiproces gebruikt evenals de echte, traditionele looitechnieken.

Jarenlang draagplezier

In ons atelier maken wij van dit mooie leer op ambachtelijke wijze heren riemen. De riemen worden met een antiek ploegmes uitgesneden. Daarna worden de kanten van de riem met een kantmes ronder gemaakt. De gesp wordt er met de hand aangestikt, hierdoor zit de gesp enorm vast. Messing gespen maken het plaatje compleet. Deze combinatie van traditioneel gelooid leer en ambachtelijk gemaakte riemen maakt dat er een bijzondere riem ontstaat van een buitengewone kwaliteit. Door het gebruik van natuurlijke wassen en oliën kan er na een tijdje een witte waas over het leer komen. U kunt dit gewoon wegpoetsen met een zachte katoenen doek. Dit is een teken van eerlijk en echt Bridle Leather. Leer is een natuurproduct, waardoor het karakter en de uitstraling per riem kan verschillen. Elke riem is dan ook uniek.

Soorten Heritage riemen

De riemen zijn verkrijgbaar in zwart en darkstain oak bark. Hiernaast kan je kiezen uit de breedtematen: 3 cm, 3,5 cm en 4 cm met een dikte van 3,5 mm tot 4 mm. Uiteraard maken we je riem precies naar jouw lengtemaat. Weet je nog niet welke riemmaat je hebt? Bekijk hier het stappenplan voor het opmeten van je riemmaat.  Wil je graag advies voor je een aankoop doet? Wij helpen je graag; neem contact met ons op.

Bekijk de andere soorten riemen

In ons atelier maken we diverse soorten, handgemaakte riemen: voor iedereen hebben we daarom dé perfecte riem. Naast de authentieke Heritage riemen hebben we in dezelfde stijl de Hebbich riemen’. Op zoek naar een riem met een stoer design? Kijk dan eens naar de Stoerens riemen óf, iets totaal anders: de Nolstalgy riemen. Hier hebben we reclame uit de jaren 50 op gedrukt!

×