Hebbich riemen

Zoek je een casual riem zonder opsmuk? Dan is de Hebbich riem wat voor jou. Deze riem valt op door zijn eenvoud en wordt gemaakt van prachtig kwaliteitsleer met een degelijke gesp. Gerberei David Schmid uit Duitsland produceert zelf dit prachtige, plantaardig gelooide runderleer. Dit duurzame leer heeft een dikte van 3,5 mm tot 4 mm en heeft een mooie natuurlijke tekening.

Aangenaam voor het oog

Uit het leer stansen wij met gebruik van een oude stansmachine de onderdelen van de riemen. Om een mooie afwerking te krijgen worden de randen van de stroken leer geschuurd, geverfd en gepolijst. Het aanzetstuk voor de gesp en het passantje worden dunner gesplit met een splitmachine. Hierna worden de gespen aan het leer gezet. De gespen voor de Hebbich riemen komen uit Italië en Frankrijk en zijn gemaakt van messing, RVS of een zamak legering.

Soorten Hebbich riemen

We maken de riemen in de kleuren zwart, donkerbruin en cognac. Hiernaast kan je kiezen uit: 3 cm, 3,5 cm en 4 cm breed. Uiteraard maken we je riem precies naar jouw lengtemaat. Weet je nog niet welke riemmaat je hebt? Bekijk hier het stappenplan voor het opmeten van je riemmaat.  Wil je graag advies voor je een aankoop doet? Wij helpen je graag; neem contact met ons op.

Bekijk de andere soorten riemen

In ons atelier maken we diverse soorten, handgemaakte riemen: voor iedereen hebben we daarom dé perfecte riem. Zo hebben we naast de prachtige Hebbich riemen, in dezelfde stijl maar met een andere leersoort, de casual Heritage riemen. Op zoek naar een riem met stoer design? Kijk dan eens naar de Stoerens riemen óf, iets totaal anders: de Nolstalgy riemen. Hier hebben we reclame uit de jaren 50 op gedrukt!

×