Leren riemen

De ambachtelijke leren riemen van Atelier de Groot worden voor jou op maat gemaakt in ons atelier in het Friese Harlingen, direct aan de Waddenzee. Hiervoor gebruiken we premium milieuvriendelijk, plantaardig gelooid leer uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Wij maken onze leren riemen in verschillende stijlen en breedtes, van stoere riemen met studs tot casual handgestikte riemen. Onze riemen zijn gemaakt om lang mee te gaan en krijgen op den duur een mooi patina; een riem, zoals het hoort!

De leren riemen van Atelier de Groot

Hebbich riemen
De Hebbich riemen, Fries voor ‘aantrekkelijk’, hebben mooi, fijn generfd kwaliteitsleer met prachtige subtiele gespen. Een klassieke, kwaliteitsriem voor ieder moment.
Heritage riemen
De Heritage riemen zijn echte, ambachtelijke kwaliteitsriemen gemaakt van Bridle Leather, gelooid met eikenschors, handgesneden en handgestikt. Volgens eeuwenoude ambacht.
Nostalgy riemen
De Nostalgy riemen, Fries voor nostalgie, zijn leren riemen waar we reclame uit de jaren 50 in verwerkt hebben: een echte eyecatcher.
Stoerens riemen
De Stoerens riemen, Fries voor ‘stoer’, zijn gemaakt van extra sterk, karakteristiek leer met handgestikte details en/of studs. Een riem die opvalt.

filter

Prijs - slider
75168

Plantaardig gelooide leren riemen

Plantaardig gelooid leer is leer dat op een zo duurzaam mogelijke manier wordt gelooid. Het leer heeft een luxe, natuurlijke uitstraling en is zeer sterk! Onze riemen zijn duurzaam in zowel het maakproces als in het gebruik. De grondstoffen voor het looiproces worden onder andere gemaakt van boomschors, bladeren en hout en zijn hernieuwbaar. De koeienhuiden waarvan het leer wordt gelooid zijn een bijproduct van de vleesindustrie. Zo heb je niet alleen de beste kwaliteit leren riemen, maar stimuleer je ook een duurzaam productieproces van echte ambachtslieden met liefde voor het vak. Lees hier meer over de productiemethoden van de duurzame leren riemen.

Riemen op maat

Onze leren riemen zijn op maat te bestellen, dat wil zeggen op de centimeter nauwkeurig. Stel je hebt je maat opgemeten en komt uit op maat 97, dan maken wij de riem voor jou in maat 97. Geen lange overslag, maar een perfect passende riem. Benieuwd naar je maat? Bekijk hier onze pagina met meetinstructies. Wil je graag een riem cadeau geven, maar weet je de maat niet? Geef dan een cadeaubon! Net zo makkelijk en leuk!

×